Bereikbaar en inzetbaar

Dag & nacht

Jarenlange ervaring

Vakkundig advies

Hulp nodig?

0411 64 33 91

Home > Over SHVbv

Over SHVbv

In de basis is Schuurmans Helvoirt Verhuur bv te omschrijven als een echt familiebedrijf. Vanuit het traditioneel agrarisch bedrijf werden vanaf de beginjaren 80 de activiteiten door Jan Schuurmans uitgebreid met loon– en grondverzet.

Vanaf 2001 werd hier de eerste Manitou 2150 roterende verreiker aan toegevoegd, waarmee voornamelijk in de bouw gewerkt werd. Vanuit de wendbaarheid van deze machine kwam al snel de vraag om een verreiker met spoorwielen te ontwikkelen. Deze ontwikkelde Jan Schuurmans samen met onze Manitou dealer en zo werd een Manitou 1745MRT omgebouwd tot een ManiRail spoorverreiker. Deze machine bleek uiterst geschikt voor bovenleiding werkzaamheden en het plaatsen van draagconstructies. Door het grote succes van deze machine werden er al snel meerdere aanschaft.

Nadat beide zoons, Jasper en Nick, hun studies hadden afgerond hebben ze elk kennis en ervaring opgedaan door enkele jaren bij grote spooraannemers te werken. Jasper vond in 2007 zijn weg naar SHVbv en Nick volgde in 2014. Met hun frisse blik op de sector bleek er al snel vraag te zijn naar een betrouwbare machine welke makkelijk in bediening is en een ruime manbak heeft met een flinke capaciteit. Uit deze vraag is in 2016 de Railbuddy spoorhoogwerker ontstaan.

Het succes van deze spoorhoogwerker heeft ervoor gezorgd dat we nu met de verhuur van deze machine actief zijn in 5 landen. Waarin Nederland de boventoon voert.

De dagelijkse leiding ligt sinds 2018 bij Jasper en Nick welke nog altijd kunnen bouwen op de kennis en ervaring van Jan.

De toekomst

We kunnen natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar blijven vooral sterk inzetten op de volgende drie pijlers:

Betrouwbaar
Deskundig
Flexibel